Tala så att ALLA lyssnar och lyssna så att ALLA vill tala!

UTBILDNING I MÖTES- OCH PRESENTATIONSTEKNIK

Tala så att ALLA lyssnar och lyssna så att ALLA vill tala! Ing-Marie Rundwall och Marlene Taudien ger dig verktygen att lyckas i mötet, både i det lilla och stora sammanhanget.


Med vår samlade kompetens skapar vi en dynamik där den ena av oss har den största bakgrunden i mötesteknik och den andra i presentationsteknik. Båda med ett stort engagemang i att möta människor och att få dem att utvecklas! På ett lättsamt sätt delar vi med oss av konkreta verktyg, tips och massor av övningar för att hjälpa dig att skapa möten och presentationer med tydlighet, energi och resultat!

Varför denna kurs?

Efter att vi själva varit på oändligt många tidskrävande möten där förvirringen nästan är större efter mötet och presentationer där vi fått anstränga oss för att hålla oss vakna – trots att det är kompetenta personer som leder tillställningarna. Så kände vi båda två att vi måste göra något. Vi vill verkligen ge redskap till att skapa möten och presentationer med Wow effekt!

Möten med wow-effekt!

Du har nog varit med på möten som har dränerat dig och egentligen hela gruppen på energi. Men visst har du också upplevt att en grupp som samlats och har kunnat åstadkomma rejäla förändringar tillsammans. Känslan som uppfyller en när ett möte har lyft, nästan så man är euforisk över vilka kloka tankar som tänkts tillsammans och där du har fått vara en del av resultatet. Som ledare, chef och mötesledare kommer du under utbildningen få reflektera över och träna hur möten kan ändra gestaltningen utifrån hur de designas och planeras.

Presentationer med

wow-effekt

Har du varit med om att du förmedlat ett budskap för en grupp och varit noga med att minnas varenda detalj? Men efteråt uppfattar du till din förtvivlan att inget landat som du tänkt och planerat. Vill du hantera din nervositet och lära dig att bli vän med din publik?


Med enkla redskap och övning är det fullt möjligt- vi vet hur och lär dig att skapa tydliga presentationer där budskapet går fram hela vägen. Där du får publiken med dig från första stund med hjälp av både vad du säger, men ännu mer hur du säger det. Vi hjälper dig att hitta din personliga stil till att äga din scen!

Efter utbildningen har du:

  • Redskap och pedagogiska verktyg för att planera och strukturera effektiva möten och presentationer.

  • Kunskap att planera, genomföra och utvärdera möten och presentationer för olika målgrupper på olika sätt.

  • Kompetens i att hålla energin uppe på möten och presentationer – hela vägen.

  • Konkreta metoder för att öka gruppens gemensamma och enskilda ansvarstagande.

  • Reflekterat över och tränat på att få fysiska/digitala möten och presentationer med tydlighet, delaktighet och glädje.

  • Hittat din stil som mötesledare och presentatör.

  • Lärt dig att använda rösten och kroppsspråket på ett sätt som gynnar din trovärdighet.

  • En helhet i att snabbt fånga intresse, skapande och en avslutning där alla vet syftet med mötet och presentationen.

  • Lärt dig att hantera din eventuella nervositet!

Bokningsförfrågan

Tala så att ALLA lyssnar och lyssna så att ALLA vill tala! Boka utbildningen till just din organisation. Välkommen att höra av dig för en anpassad offert/upplägg

 
 
 
 
 
 
 

Sagt om tidigare utbildningar

Boken om möten gav mig förståelse varför vissa möten blir bra och vad jag behöver göra för att alla ska ta gemensamt ansvar. Ing-Marie inspirerar med alla exempel blandat med skratt och hög igenkänning.

”Marlene höll i en otroligt lärorik dag. Det bästa var att vi fick öva på att hålla presentationer och utmana oss själva. Den personliga feedbacken var viktig för att förstå hur vi uppfattades. Marlene gav oss många värdefulla tips som jag kommer bära med mig länge framöver.”

”En av de bästa utbildningsdagar jag varit på! Bra blandning av användbara tips, personlig feedback och övningar där jag fick applicera det jag lärt mig. Dessutom hade vi otroligt kul! Tack Marlene!”

Jag var mycket pepp på utbildningsdagen och när Marlene mötte upp i dörren visste jag direkt att det skulle bli en energifylld dag. Kände mig välkommen och sedd eftersom hon kunde mitt namn och hade snappat upp en rolig fakta om en.

Nu vågar jag ta helhetsansvar för mötena på mitt jobb! Jag vågar mycket mer efter att Ing-Marie gett konkreta tips på hur jag kan leda olika möten på olika sätt.

Utbildare

Marlene Taudien


Marlene är utbildad i retorik, presentationsteknik och ledarskap, har jobbat som lärare på gymnasiet och yrkeshögskola och har varit egenföretagare i tio år. Hon har modererat i stora sammanhang och blir regelbundet anlitat för att leda teambuildingar och hålla kurser i presentationsteknik.  Marlenes styrkor i sina uppdrag är att se alla och att möta deltagarna på deras nivå. Hon har en förmåga att skapa en bra gruppdynamik och att inspirera deltagarna till att vilja och att våga tro på sig själva och att hitta deras unika sätt att inta scen, få alla att lyssna och inspireras.

Ing-Marie Rundwall


Ing-Marie är utbildad i organisation och ledarskap samt beteendevetenskap och arbetsvetenskap. Hon har jobbat som ledare och chef i många år. I sin nuvarande roll som ledarskapscoach har hon utvecklingsuppdrag för ledningsgrupper, coachning och utbildning av olika chefer samt processledarskap i förändringsarbete. Ing-Maries målsättning är att i alla möten våga stötta, beröra och utmana till utveckling. Hon är modig och visar hur man med små eller stora steg kan träna sin modmuskel. Ing-Marie driver också Utmanarpodden - om ledarskap och livets utmaningar. Efter att ha suttit på alltför många möten som varken varit effektiva eller gett effekt föddes idéen om en konkret och inspirerande bok om hur man kan leda möten till helt andra resultat ” Att leda möten till effekt”