Om Ing-Marie

Föreläsare, chefscoach, processledare, författare och podcastare. Ing-Marie inspirerar, utvecklar och bidrar med lärande.


Efter varit chef i olika organisationer under massor av år startades Rundwall Konsult för att i egen regi inspirera, utmana och förbättra möjligheter för oss människor att vilja våga växa. Den akademiska bakgrunden innehåller beteendevetenskap, arbetsvetenskap, pedagogik och masterexamen i ledarskap och organisation.


Under de senaste åren har Ing-Marie arbetat med ledningsgrupper utifrån ett nytt upplägg. Ett upplägg som är specialdesignat utifrån chefens förväntningar och riktning för gruppen och startar upp med ett utvecklingsdygn. Gruppen arbetar med att skapa gemensam bild av nuläget och se runt hörnet för att hitta utmaningarna framåt. Ing-Marie deltar därefter vid några ordinarie ledningsmöten som ”en fluga på väggen” för att kunna aktivt stötta och utmana och ge gruppen effektfulla modeller för att utveckling ska ske på riktigt.


Sedan 2019 driver hon Utmanarpodden, en podcast om ledarskap och livets utmaningar, tillsammans med sidekicken Magnus Carlsson. Varannan torsdag delar de med sig av erfarenheter, kunskaper och teorier inom ledar-och medarbetarskap. Några gånger per säsong får de besök av spännande gäster från bland annat näringslivet, sportvärlden, underhållningsvärlden eller universitetssfären.


Hon har även gett ut flera handböcker; Handbok för arbetsledare, Du är vald! (båda tillsammans med Lars Björksell och Erik Sjöberg Sund) samt Att leda möten till effekt. Alla tre ger handfasta verktyg för hur man ska gå tillväga för att förbättra, utveckla och utmana.

Ing-Marie Rundwall tittar fram från en trädstam. (Foto: ByMaja)